Helgrillad entrecôte med BBQ-glaze

4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Indirekt grillning är perfekt när man vill få riktigt saftigt helgrillat kött. Entrecôte är gott då det har insprängt fett som ger ett saftigt och gott kött och en riktigt knaprig yta vid grillning.

29 april 2013
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 1,5 kg entrecôte
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk hel eller mald spiskummin
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 tsk muscovadosocker
  • 2 tsk salt

Glaze

  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk chilisås
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk worcestershiresås
  • 0,5 tsk tabasco chipotle
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk senapspulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk finriven färsk ingefära

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen.
  2. Tänd grillen minst 30 minuter i förväg. Lägg kol runtom grillens kanter när den är vit och het. Lämna en fri yta i mitten utan varmt kol under grillgallret.
  3. Salta och peppra köttet.
  4. Grilla köttet indirekt ca 45 minuter till en innertemperatur på 58 grader. Pensla med glaze mot slutet av grillningen.
  5. Låt köttet vila ca 10 minuter innan köttet skivas upp så att den goda köttsaften stannar kvar i köttet istället för att rinna ut på skärbrädan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept