Helgrillad entrecôte med BBQ-glaze

Tove Nilsson recept

Helgrillad entrecôte med BBQ-glaze

21 ingredienser

Indirekt grillning är perfekt när man vill få riktigt saftigt helgrillat kött. Entrecôte är gott då det har insprängt fett som ger ett saftigt och gott kött och en riktigt knaprig yta vid grillning.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1,5 kg entrecôte
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk hel eller mald spiskummin
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 2 tsk muscovadosocker
  • 2 tsk salt

Glaze

  • 0,5 dl honung, flytande
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk chilisås
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk worcestersås
  • 0,5 tsk tabasco chipotle
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk senapspulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk färsk ingefära, finriven

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glazen.
  2. Tänd grillen minst 30 minuter i förväg. Lägg kol runtom grillens kanter när den är vit och het. Lämna en fri yta i mitten utan varmt kol under grillgallret.
  3. Salta och peppra köttet.
  4. Grilla köttet indirekt ca 45 minuter till en innertemperatur på 58 grader. Pensla med glaze mot slutet av grillningen.
  5. Låt köttet vila ca 10 minuter innan köttet skivas upp så att den goda köttsaften stannar kvar i köttet istället för att rinna ut på skärbrädan.