Grissida med hoisinglaze

Från Nyhetsmorgon

Baka grissida i ugnen i några timmar dagen innan grillfesten, sen är det bara att snabbt grilla på med glaze runtom när gästerna kommer! Här är en god och lite söt grillglaze med hoisinsås, honung och ingefära.

30 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg grissida
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st gul lök

Glaze

  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär ett rutmönster i svålen på köttet.
  3. Gnid in köttsidan med ingefära, soja, mortlad stjärnanis och salt.
  4. Lägg i en ugnsform med svålen uppåt och lökklyftor runtom.
  5. Täck formen med folie och baka i mitten av ugnen cirka 3 timmar.
  6. Tag av foliet och höj värmen till 175 grader. Baka ytterligare 1 timme tills svålen blr krispig och får fin färg.
  7. Tag ut köttet och låt eventuellt stå i kylen över natten.
  8. Grilla köttet runtom cirka 10 minuter och pensla på glaze mot slutet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept