Helgrillad blomkål med rökt sidfläsk

4 - 6
Helgrillad blomkål med rökt sidfläsk
Foto: Tove Nilsson @tovenils
Från Nyhetsmorgon

Helgrillad blomkål med rökt sidfläsk och dillsås. Förkoka blomkålen i vitt vin och grilla sedan med eller utan folie runtom.

5 juli 2013
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 1 hel blomkål
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 250 g rökt sidfläsk i tjocka skivor
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Förkoka blomkålen i vin, vatten, krossade vitlöksklyftor och timjan. Smaka av vattnet med salt. Koka tills blomkålen är mjuk men med en fast kärna, ca 10 minuter.
  3. Tag upp och lägg på grillen. Grilla runtom ca 15-20 minuter tills blomkålen fått fin färg (eller: slå in blomkålen i folie och grilla runtom ca 45 minuter på svag värme eller indirekt. Tag bort folie och grilla ytterligare ca 15 minuter runtom så att blomkålen får fin färg).
  4. Blanda gräddfilen med hackat ägg, dill, gräslök, salt och peppar.
  5. Servera blomkålen med grillat sidfläsk och dillkräm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept