Grillad rimmad gös med lime

Från Nyhetsmorgon

Läcker gös med fräsch lime. Tove Nilsson tipsar om hur du får till fisken på glöden. Serveras med fördel som fisktacos.

9 maj 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 sidor gösfilé med skinn (ca 500 g)
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 1 st lime
  • 1 tsk koriandefrön, hela
  • 0,5 tsk hel spiskummin
  • 0,5 tsk grovmalen kryddpeppar
  • 2 krm kanel, mald
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt i en bunke.
  2. Låt fisken rimma i vätskan ca 20 minuter. Tag upp och torka av.
  3. Lägg tunt skivad lime och kryddor på den ena fiskfilén. Lägg den andra filén över den andra så att det är skinn på båda sidorna om fisken.
  4. Kläm fast fisken i ett halster. Grilla runtom ca 20 minuter.
  5. Servera som fisktaco eller med annat somrigt tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept