Grillad lax med mexikansk kryddning

Tove Nilsson recept

Grillad lax med mexikansk kryddning

6 ingredienser

Gör en fräsch variant på tacosmiddagen med fisk. I Nyhetsmorgon lagade Tove Nilsson hennes grillade lax med mexikansk kryddning.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk anchochili (pulver)
  • 1 tsk malen koriander
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Gnid in laxen med kryddorna. Krydda med salt och peppar.
  2. Grilla laxen med skinnsidan nedåt indirekt (utan kol direkt under gallret) med locket på tills den är genomstekt. Den kan fortfarande ha en liten rå kärna. Det tar ca 15-20 minuter.
  3. Släng eventuellt på 1 dl fuktat rökspån mot slutet av grillningen så får laxen en lagom rökig bbq-smak.
  4. Servera som fisktaco eller med annat somrigt tillbehör.