Fruity frozen cheesecake

Du behöver

Botten

  • 14 st digestivekex
  • 50 g mandel, skalad
  • 50 g vit choklad
  • 75 g smör

Cheesecake

  • 150 g cream cheese
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl lemoncurd
  • 2 msk vatten

Topping

  • 1 st mango
  • 0,5 st cantaloupmelon
  • 4 st passionsfrukter
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Botten
    Mixa kex, mandel och choklad till ett smul.
  2. Smält smöret och blanda med smulet.
  3. Platta ut smulorna i en rund bakform med löstagbar botten.
  4. Cheesecake
    Vispa cream cheese, 1 dl socker och vaniljsocker.
  5. Vispa in äggulor i ostsmeten.
  6. Vispa grädden i en separat skål.
  7. Vänd ihop med ostsmeten men hjälp av en slickepott.
  8. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sedan in ½ dl socker till en slät marängsmet.
  9. Vänd in den vispade äggvitan i smeten.
  10. Blanda lemoncurd och vatten till en rinning sås.
  11. Häll hälften av smeten i formen och ringla sedan över lemoncurdsåsen.
  12. Häll på resten av smeten.
  13. Frys minst 3 timmar.
  14. Topping
    Skala och skär mangon i bitar.
  15. Gör kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn eller skär melonen i bitar.
  16. Tag ut ur frysen och toppa med mango, cantaloupmelon, passionsfrukt och mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept