Tournedos på Toni Pacos vis

Tournedos på Toni Pacos vis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tournedos på Toni Pacos vis

10 ingredienser

Tony Paco hette en kanarisk restaurang som hade grillrätter som sin specialité. Receptet till den här rätten tog en kock med till Sverige och så hamnade den på matsedeln på en Stockholmskrog. Nu kan du njuta av den här goda rätten hemma i köket!

Ingredienser

portioner
  • 4 tournedos [à 125-150 g]
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 4 skivor bacon
  • 2 msk smör

potatisklyftor

  • valfri sås
  • champinjoner, smörfrästa

Till dekoration:

  • röd och grön spansk peppar
  • färsk bladpersilja

Du behöver också:

  • tandpetare av trä

Gör så här

  1. Förbered de tillbehör du vill ha till köttet.
  2. Mal vitpeppar över köttet, linda en baconskiva runt varje och fäst med tandpetare. Smält smöret och pensla köttet.
  3. Grilla eller stek 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och ta bort tandpetaren före servering.