Tostada med lax, chipotlemajonnäs och syrad lök.

Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Tostada med lax, chipotlemajonnäs och syrad lök.

15 ingredienser

30 m

Tostada med skivad lax, chipotlemajonnäs, limesyrad silverlök och avokado. Perfekt som en läcker förrätt.

Ingredienser

portioner

Chipotlemajonnäs

  • 3 chipotlechilifrukt
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl matolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk senap
  • 1 limefrukt
  • salt

Limesyrad silverlök

  • 1 silverlök
  • 2 limefrukter
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk oregano

Servering

  • 4 tortillabröd (torkade eller friterade)
  • 400 g laxrygg
  • 1 avokado
  • 1 kruka koriander

Gör så här

Chipotlemajonnäs

  1. Värm upp oljan med chili och tomatpuré till det börjar bubbla. Låt svalna och sila sedan av chilin.
  2. Vispa ihop ägg, senap, limejuice och en nypa salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknat. Smaka av med salt.

Limesyrad lök

  1. Skala och skiva silverlöken fint, pressa över limen och strö på sockret krydda löken med oregano och låt dra till servering.

Servering

  1. Skiva laxen tunt och lägg den på tostadosen (tortillabröd), lägg på bitar av avokado, silverlök, majonnäs och toppa med koriander.