Toscapäron med citron

Toscapäron med citron
Foto: TV4

En lättlagad efterrätt som också kan göras på äpplen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora päron, skalade och delade
  • saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 påse mandelflis
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g margarin
  • 1 msk kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

  1. Lägg päronhalvorna i en ugnsform. Droppa över citronsaft och strö över skalet.
  2. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Hetta upp blandningen och rör tills sockret smält. Bred toscablandningen över päronen och grädda i ugnen 15-20 minuter. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept