Toscansk tomatsoppa ”Pappa al pomodoro”

20 m
4
Toscansk tomatsoppa ”Pappa al pomodoro”
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 3 färska tomater
  • 0,5 burk krossade tomater
  • 4 skivor torrt vitt bröd
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 knippe basilika
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl hönsbuljong
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en gryta.
  2. Skala och hacka vitlöken samt basilika.
  3. Stek vitlök och basilika i oljan men var försiktig så att det inte bränns.
  4. Skär tomater i bitar och lägg ner även dem i grytan tillsammans med de krossade tomaterna.
  5. Bryt det torra brödet i småbitar och lägg ibland de stekta grönsakerna.
  6. Häll ned hönsbuljongen och låt soppan puttra i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera som en god förrätt med färsk hackad basilika på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept