Toscansk korvgryta med parmesankräm

25 m
4
Toscansk korvgryta med parmesankräm
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 600 g färsk rå salsiccia av bra kvalitet
  • 4 potatisar
  • 1 röd lök
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 400 g konserverade vita bönor, t ex stora vita bönor eller cannellinibönor
  • 1,5 msk färsk timjan, repad
  • 1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 250 g ricotta, italiensk färskost
  • ca 1 dl parmesanost (ca 100 g parmigiano reggiano)
  • 2 ciabattabröd
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela salsiccian på mitten, skala och skär potatisen i bitar och rödlöken i klyftor. Skär sellerin i strimlor och skölj hastigt av bönorna under kallt rinnande vatten.
  3. Värm upp olivolja i en gryta. Lägg i salsicciabitarna och rödlöken, låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt potatis, selleri, bönor och kryddor. Pressa i vitlöken och låt alltsammans fräsa i ytterligare ett par minuter. Blanda i tomaterna och koka i 10-12 minuter.
  4. Rör ihop ricottan med parmesanosten till en jämn och krämig mix (gärna med hjälp av en matberedare eller mixer). Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär bröden i skivor och pensla dem med olja. Lägg dem på galler och rosta dem i ugnen tills de är rejält gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept