Toscakaka med mandel

Toscakaka med mandel
Foto: TV4

Det här är en populär kaka som man alltid kan bjuda på. Lätt att lyckas med är den också.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g margarin, smält
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 1-2 påsar mandelflis
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform eller stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de övriga ingredienserna. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  2. Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm och rör tills fettet smält. Ta ur kakan ur ugnen, bred över glasyren och grädda ytterligare 5 minuter i övervärme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept