Tortilla Española

Tortilla Española
Foto: TV4

I det spanska köket tar man gärna tillvara smakerna i enkla råvaror. Ett exempel på det är den här potatis- och lökomeletten. Omeletten vänds och steks på andra sidan. Servera tortillan varm utan tillbehör eller kall med en tomatsallad. Skuren i kuber serveras tortillan också som en tapas på pinne.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna och låt potatisen steka på medelhög värme 5–10 minuter. Rör om försiktigt då och då.
  2. Skala och finhacka löken och rör ner den i stekpannan. Låt allt steka ytterligare 10 minuter tills potatisen är mjuk och gyllenbrun.
  3. Vispa upp äggen i en skål med salt och peppar. Häll äggen över lök- och potatisblandningen i stekpannan. Skaka omeletten då och då när den gräddas.
  4. Vänd omeletten efter ett par minuter med hjälp av ett lock och grädda den på andra sidan ett par minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept