Tortellini med ricotta och valnötter

Tortellini med ricotta och valnötter
Foto: TV4

En smula beska från både nötter och rosésallat tuffar till smaken på den här annars så milda rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g färska ostfyllda tortellini
  • 250 g valnötter
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ricottaost
  • 1 rosésallatshuvud
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Lägg valnötterna på en plåt och rosta i 10 minuter. Rör om i nötterna då och då.
  2. Koka upp ricotta och grädde på svag värme tills de första bubblorna syns. Krydda med salt och peppar och smula ner hälften av nötterna. Vänd ner rosésallaten.
  3. Servera den nykokta pastan med såsen. Strö rikligt med parmesanost över samt resterande valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept