Tortellini i kryddig oxbuljong

Tortellini i kryddig oxbuljong
Foto: TV4

Det närmaste man kan komma att koka soppa på en spik. Det här måste också vara tidernas första snabbmat. Kan det bli enklare? Färska tortellini kan ersättas av torkade.

3 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g färska köttfyllda tortellini
  • 1,3 liter mörk oxbuljong
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0,5 finhackad spansk peppar
  • 1 liten bit riven färsk ingefära
  • 70 g riven parmesanost
  • 1 knippa persilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp oxbuljongen med spansk peppar, ingefära och vitlök och låt småputtra i 10 minuter. Sila buljongen genom en finmaskig sil och häll tillbaka den i kastrullen.
  2. Lägg i tortellinin och låt den koka mjuk. Smaksätt med salt och peppar och servera med parmesanost och hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept