Tortellini i basilika- och spenatsås

Tortellini i basilika- och spenatsås
Foto: TV4

Fyllda tortellini serverade med en skön, grön sås. Om grundsåsen är klar behövs inte många moment för att laga till den här smakrika rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g tortellini
  • 1 knippa basilika
  • 150 g spenat
  • Béchamelsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka basilikan grovt och ansa spenaten, skär bort grova stammar och hacka bladen grovt.
  2. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa till en jämn redning. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter, rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt mjölken under omrörning, krydda med salt och peppar. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
  3. Lägg i spenat och basilikan i béchamelsåsen och servera den till den nykokta tortellinin.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept