Rotfruktsfyllt nötinnanlår i trattkantarellsås med fullkornspasta

Rotfruktsfyllt nötinnanlår i trattkantarellsås med fullkornspasta
Foto: TV4

Rotfruktsfyllt nötinnanlår i trattkantarellsås med fullkornspasta

Av: Torsten Kjörling

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

En rätt som inte bara ser fantastiskt god ut, den smakar som om du vore i sjunde himlen också! Perfekt om du vill briljera i matlagningskunskap, kanske för dina vänner eller varför inte på din nya dejt?

Ingredienser

portioner
  • 400 g tunna skivor nötinnanlår
  • 150 g svartrot
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Trattkantarellsås

  • 160 g trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 1 msk mörk oxbuljong, koncentrerad
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Pasta

  • 400 g fullkornspasta
  • 3 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 ask krasse
  • 1 dl gräslök, grovskuren

Gör så här

  1. Trattkantarellsås: Skala rotfrukterna. Dela dem i cirka 7 centimeter långa och 1 centimeter tjocka stavar. Värm en stekpanna med 1 msk av rapsoljan och rosta rotfrukterna på medelstark värme i knappt 5 minuter. Rör om då och då. Krydda med 2 krm salt. Ta upp rotfrukterna på hushållspapper och låt svalna en stund.
  2. Kött:Bred ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela de avsvalnade rotfrukterna på köttskivorna. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Bryn rulladerna runtom i resten av rapsoljan på medelstark värme. Ta upp dem och ställ åt sidan.
  3. Lägg svampen i pannan och stek dem i smör på medelvärme i cirka 2 minuter. Häll på oxbuljong, vatten och matlagningsgrädde. Lägg i rulladerna och brässera dem med svampen på svag värme i 4-5 minuter. Red av med 1 tsk majsstärkelse utrört i lite vatten. Krydda med salt och peppar.
  4. Fullkornspasta:Koka upp 3 l vatten med 2 tsk salt och 1 msk av rapsoljan. Lägg i pastan och koka enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet genom durkslag. Spola pastan i kallt vatten. Lägg tillbaka pastan tillsammans med resten av rapsoljan i den varma kastrullen. Värm i 1 minut under omrörning. Strö över klippt smörgåskrasse och grovskuren gräslök.