Bräserad majskyckling med champinjoner, tomater och gremolata

4

Du behöver

  • 4 majskycklingbröst
  • 0,6 l kycklingfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 gula lökar
  • 1 kinesisk vitlök (även kallad King Solo)
  • 250 g champinjoner
  • 6 kvisttomater
  • 1 citron
  • 30 g persilja
  • 1 liten kvist färsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl till panering
  • tagliatellepasta

Gör så här

  1. Finhacka en halv gul lök och halva vitlöken. Skär två tomater i bitar. Plocka och grovhacka rosmarinen. Fräs lök, vitlök och tomater i en msk smör. Tillsätt kycklingfond, vin, rosmarin och lagerblad. Koka upp och låt koka sakta.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd kycklingbrösten i mjöl. Bryn kycklingen runt om.
  3. Lägg i kycklingen i fonden och bräsera sakta under lock i ca 15 min.
  4. Skålla, skala och kärna ur fyra tomater. Skär tomatköttet i mindre bitar, champinjonerna i kvartsbitar och den gula löken i ”båtar”. Stek svampen och löken gyllenbrunt. Krydda med salt och peppar.
  5. Gremolata:
  6. Plocka och finhacka persiljan. Riv det gula på citronen. Finhacka vitlöken. Blanda de tre ingredienserna.
  7. Ta upp kycklingen och sila såsen i finmaskig sil. Smaksätt såsen med saften från en halv citron, 2 msk smör samt salt och nymalen vitpeppar. Lägg tillbaka kycklingen i såsen tillsammans med svampen, löken och tomaterna. Servera tillsammans med gremolatan och pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept