Torstens skaldjurssoppa

Torstens skaldjurssoppa
Foto: Ulrica Messing

Torstens skaldjurssoppa

Av: Torsten Jansson

Från: Malou efter tio

16 ingredienser

Torstens skaldjurssoppa fyller du med dina favoriter.

Torsten bjöd även på en

sallad med nyskalade färska räkor och kräftor

Ingredienser

portioner
  • 1 l skaldjursbuljong
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 4 tomater
  • smör
  • vatten
  • curry (efter smak)
  • gurkmeja, till önskad färg
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • vitpeppar (efter smak)
  • 1 msk cognac
  • vit maizena, till önskad konsistens
  • blandade skaldjur

Gör så här

  1. Koka upp skaldjursbuljongen.
  2. Tillsätt lök, vitlök, morot, palsternacka, tomater och en klick smör.
  3. Låt koka länge, 1-2 timmar. Tillsätt då och då lite vatten och det behövs.
  4. Låt det mot slutet koka ner till 4-5 dl.
  5. Sila bort grönsakerna och slå i vätskan i en ny kastrull.
  6. Smaksätt med curry och ta i gurkmeja för färgens skull.
  7. Koka upp igen och tillsätt vin, grädde, vitpeppar och cognac.
  8. Red soppan med maizena till lagom konsistens.
  9. Tillsätt rumstempererade skaldjur.
  10. Låt dem bara koka med i någon minut, annars blir de för sega.