Torskrygg med kokosmjölk och potatischips

Torskrygg med kokosmjölk och potatischips
Foto: TV4

Torskrygg med kokosmjölk och potatischips

Av: Edvan - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

Kokosdoftande torskgryta med paprika och tomat. Serveras med jasminris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Torskrygg

  • 300 g torsk
  • 4 msk olivolja, till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 tomat
  • 100 g lättsaltade chips
  • 800 g kokosmjölk
  • 1 kruka persilja
  • 1 fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 4 port jasminris
  • morot

Gör så här

  1. Hacka lök och skär paprikan, tomaten och torsken i bitar.
  2. Häll olivolja i en het stekpanna. Bryn löken, häll i paprika och sedan torsken.
  3. Häll i tomat och persilja och sedan kokosmjölk och låt sjuda i 5-7 minuter.
  4. Häll sedan i grädde och potatischips, rör om i max 1 minut.
  5. Koka riset och riv morötter.