Torsk puttanesca

ca 1 h 15 m
4
Torsk Puttanesca
Foto: TV4
ca 1 h 15 m
4

Du behöver

  • 800 g torskrygg
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 l vatten
  • 8 sardeller, inlagda i olja
  • 500 g cocktailtomater eller körsbärstomater
  • klyftor vitlök
  • 1 hel torkade chili (peperoncino)
  • 16 svarta oliver
  • 1-2 msk kapris
  • 2 msk finhackad persilja
  • 600 g potatis, mjölig
  • 1 msk olivolja
  • 0,5-1 citron, rivet skal
  • 2 msk finhackad persilja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 0,5 dl salt med vattnet, rör om tills saltet lösts upp. Lägg torskryggen i en plastpåse med saltlagen, i 20 minuter. Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper.
  2. Ställ in fisken i ugnen i 4-5 minuter, ta ut och häll av det avrunna vattnet.
  3. Finhacka sardellerna. Skölj och dela tomaterna i halvor.
  4. Värm upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i sardeller, vitlöksklyftor och chili och låt dem fräsa på låg värme i ca 5 minuter. Ta upp chilin efter 2-3 minuter.
  5. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 15 minuter. Rör om då och då, men var försiktigt så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor. Smaka av och salta lite om det behövs. Ta upp vitlöksklyftorna.
  6. Skala och koka potatisen, knappt mjuk, i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga. Pressa ner potatisen i kastrullen. Använd en gaffel och blanda med luftiga tag ner olivolja droppvis, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg fisken i pannan med tomatsås och låt den sjuda i ca 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept