Torsk och linser à la kollektiv

30 min
5
Torsk och linser à la kollektiv
Foto: TV4

Enkel men god mat från kollektivet i Småland på 1970-talet. Torsk, bacon, linser och lite grönsaker.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 november 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 min
5

Du behöver

  • 4 torskryggar
  • 4 dl svarta linser
  • 2 pkt bacon
  • schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 stor näve persilja
  • 1 stor morot
  • 1 l buljong
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm ungen till 200 grader.
  2. Lägg hälften av bacon på silikonmatta och grädda i 15-18 minuter. Låt rinna av på kökspapper.
  3. Hacka grönsakerna och resten av bacon fint och stek i medelvärme med olivolja. Skölj linserna och lägg i stekpanna med grönsakerna. Häll i buljongen och låt reducera.
  4. Höj ugnen till 220 grader.
  5. Grädda torskryggen med hackad vitlök och olivolja tills stektermometern visar 45 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept