Torsk med harissa och morotssallad

30 m
4
Kolja med harissa och morotssallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Harissastekt torsk serveras med matig morotsallad med kikärtor, salladslök och mynta.

27 april 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Till fisken

  • 2 msk harissapasta
  • 2 små torskfiléer utan skinn
  • 0,5 citron
  • havssalt och svartpeppar

Till salladen

  • 1 tsk harissapasta
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 morötter
  • 4 salladslökar
  • romansallad
  • 1 burk kikärtor
  • 1 nypa myntablad, finhackade
  • havssalt och peppar

Gör så här

  1. För salladen, vispa samman harissapasta, olivolja och balsamvinäger i en salladsskål. Riv ner några blad av romansalladen, skalade och rivna morötter, fint skivad salladslök och finhackade myntablad.
  2. Avsluta med att tillsätta avrunna och sköljda kikärtor och blanda.
  3. Bred på harissapastan på köttsidan av fiskfiléerna. Värm olja i en teflonpanna på hög värme.
  4. Lägg i fiskfiléerna med skinnsidan nedåt och stek i två minuter. Krydda med salt, peppar.
  5. Vänd sedan och stek i ytterligare två minuter, eller tills fisken är genomstekt. Pressa över citronsaft.
  6. Servera den harrissakryddade torsken med morotssalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept