Torsk med gurksås

Torsk med gurksås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Torsk med gurksås

10 ingredienser

Panerar du fisken själv blir panering tunn och krispig. Här serverad med stiligt garnityr. Samma som till wienerschnitzel.

Ingredienser

portioner
  • 800 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 citron
  • ansjovisfilé
  • kapris
  • salt

Sås:

  • 2-3 dl gräddfil
  • 1 dl bostongurka

Gör så här

  1. börja med att blanda såsen.
  2. Vänd fisken i saltat mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Stek i matfett på medelvärme ett par minuter på var sida.
  4. Garnera med citronskiva, ansjovis och kapris och servera såsen till.