Torsk med dillsås

Torsk med dillsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Torsk med dillsås

8 ingredienser

Vill du göra en klassisk svensk husmanskosträtt lite festligare så blir det gott med riven kokt potatis på toppen som får bli till ett knaprigt täcke i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 800 g torskrygg (eller torskfilé)
  • potatis, kokt, kall och riven
  • 1 msk smör

Till såsen:

  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning (eller 2 msk koncentrerad fiskfond)
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5-1 msk citron, pressad
  • 1 dl färsk dill, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Täck fisken med potatis och en klick smör. Stek i 20 minuter.
  2. Gör såsen medan fisken står i ugnen: Koka upp grädde och fiskbuljong. Tillsätt crème fraiche och koka upp under omrörning.
  3. Smaka av med citron, dill, salt och peppar.
  4. Häll en spegel av sås på varma tallrikar. Servera med potatis.