Torsk med dillsås

Torsk med dillsås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 800 g torskrygg eller torskfilé
  • (kokt, kall, riven potatis)
  • en klick smör

Till såsen:

  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 dl crème fraiche, kokbar
  • 0,5-1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl finhackad färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Täck fisken med potatis och en klick smör. Stek i 20 minuter.
  2. Gör såsen medan fisken står i ugnen: Koka upp grädde och fiskbuljong. Tillsätt crème fraiche och koka upp under omrörning.
  3. Smaka av med citron, dill, salt och peppar.
  4. Häll en spegel av sås på varma tallrikar. Servera med potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept