Torsk med äggsås

Köket.se 11 augusti 2009
Torsk med äggsås
Foto: TV4
ca 30 m
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Äggsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 3 msk hackad persilja

Fisk

  • 3 dl fiskbuljong
  • 400 g torskfilé
  • salt och malen vitpeppar

Till servering

  • kokt potatis och ärter

Gör så här

  1. Sås
    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick. Tillsätt buljongen och kaffegrädden under ständig omrörning. Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan, strax före servering blandas ägget och persiljan ner i såsen.
  2. Koka upp buljongen och lägg i fisken. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är vita rakt igenom. Ta upp fisken ur buljongen och håll den varm. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera fisken med äggsåsen och kokt potatis. Gröna ärter smakar bra till.
Kommentera receptet

Fler goda recept