Torsk beströdd med räkor

Torsk beströdd med räkor
Foto: TV4

Torsk beströdd med räkor

Av: Filippa - Köpenhamn

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 m

Stekt torsk som serveras med räkor, potatis, sparris och hemgjord hollandaise. En klassisk och god rätt som alltid går hem hos middagsgästerna.

Dryck:  Vitt vin som kan matcha den feta såsen, till exempel en chardonnay (inte för ek-fatig)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hollandaise

  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 0,5 citron
  • 1 krm salt

Grönsaker

  • 800 g färskpotatis
  • dill
  • 300 g grön sparris
  • smör, till stekning
  • salt

Fisk

  • 800 g torsk, med skinn
  • 100 g skalade räkor

Gör så här

Hollandaise

  1. Smält smöret och låt stå tills det klarnar. Blanda äggulorna i en skål med saften av den halva citronen. Sätt skålen över ett vattenbad och vispa kraftigt, tillsätt det klarnade smöret i en smal stråle försiktigt och långsamt. Smaka av med salt.

Grönsaker

  1. Koka potatisen tillsammans med dill i en kastrull. Sautera sparrisen hastigt i smör med lite salt.

Fisken

  1. Stek fisken på skinnsidan ca 4 minuter, vänd den och stek färdigt 1 minut på köttsidan.
  2. Servera fisken på fat med kokta nypotatisar och sparris. Häll hollandaise ovanpå fisken och strö över räkorna.