Torsk beströdd med räkor

40 m
4
Torsk beströdd med räkor
Foto: TV4

Stekt torsk som serveras med räkor, potatis, sparris och hemgjord hollandaise. En klassisk och god rätt som alltid går hem hos middagsgästerna.

Dryck:  Vitt vin som kan matcha den feta såsen, till exempel en chardonnay (inte för ek-fatig)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 november 2016
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40 m
4

Du behöver

Hollandaise

  • 250 g smör
  • 4 äggulor
  • 0,5 citron
  • 1 krm salt

Grönsaker

  • 800 g nypotatis
  • dill
  • 300 g grön sparris
  • smör, till stekning
  • salt

Fisk

  • 800 g torsk med skinn
  • 100 g räkor, skalade

Gör så här

  1. Hollandaise
    Smält smöret och låt stå tills det klarnar. Blanda äggulorna i en skål med saften av den halva citronen. Sätt skålen över ett vattenbad och vispa kraftigt, tillsätt det klarnade smöret i en smal stråle försiktigt och långsamt. Smaka av med salt.
  2. Grönsaker
    Koka potatisen tillsammans med dill i en kastrull. Sautera sparrisen hastigt i smör med lite salt.
  3. Fisken
    Stek fisken på skinnsidan ca 4 minuter, vänd den och stek färdigt 1 minut på köttsidan.
  4. Servera fisken på fat med kokta nypotatisar och sparris. Häll hollandaise ovanpå fisken och strö över räkorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept