Variant på arirangs äppelfrittas

Variant på arirangs äppelfrittas
Foto: TV4

Vintips från Torkel
Santa Carolina Brut, art nr 77187, 75 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


2 september 2011
Visa mer

Du behöver

  • 4 st äpplen, syrliga
  • 1 dl lönnsirap
  • 3-4 msk ättikssprit
  • 0.1 pkt koncentrerad äppeldryck
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-4 cm ingefära, färsk
  • 2-3 kulor vaniljglass, per person
  • 2 st granatäpplen

Frityrsmet

  • 2 dl mjöl
  • 1-2 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl öl
  • 2 msk smör, smält
  • 1 äggvita

Garnering

  • Saltlakrits
  • mynta

Gör så här

  1. Äpplen
    Skala kärna ur och skiva de syrliga äpplena.
  2. Koka upp maplesyrup och ha i lite ättikssprit.
  3. Häll i en del av tio outspädd äppeldryck.
  4. Lägg i vaniljsocker och skiva ner lite färsk ingefära.
  5. Koka upp och låt stå minst ett dygn, välj en fräsch vaniljglass, inte för mastig eller gräddig.
  6. Lägg på granatäppelkärnor.
  7. Frityr
    Blanda mjöl, salt, mjölk, öl samt smält smör.
  8. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner äggvitan strax före friteringen.
  9. Värm oljan till 180 grader.
  10. Doppa äppelringarna i frityrsmeten , fritera några åt gången tills de är gyllenbruna (ca 2 min varje sida).
  11. Lägg upp alltihopa och strimla saltlakrits över och dekorera med ett mynta blad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept