Torglionisallad med taleggiodressing

Torglionisallad med taleggiodressing
Foto: TV4

Är du sugen på något annorlunda och lite spännande? Smakerna av kyckling, bacon, päron och rostad mandel harmonierar utmärkt med den delikata italienska kittosten. Till dressingen behöver du använda en mixer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl torglioni-pasta
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 paket bacon
  • 150 g blandad sallat
  • 1 päron
  • 1 röd lök
  • 1 dl mandel
  • 150 g taleggio
  • 2 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Taleggiodressing: Skär bort kanterna på taleggion och skär ner i mindre bitar. Lägg den i en bunke med mjölken och mixa. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär päronet i skivor och ta bort kärnorna. Skala och skiva rödlöken. Rosta mandeln i en stekpanna. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Stek baconet hårt och lägg på hushållspapper och låt fettet rinna av. Stek kycklingfiléerna 2 minuter per sida och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda dressingen med pastan. Fördela sallatsbladen i bottnen på djupa tallrikar. Lägg på den krämiga pastan. Lägg till sist på kyckling, bacon, rödlök, mandel och päron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept