Chokladkaka med bang

40 min
8
Chokladkaka med bang
Foto: TV4

Chokladkaka som serveras med hallonsås.

Vintips från Tord
I Castei Recioto, 195 kr, art nr 77207

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


26 oktober 2011
Visa mer
40 min
8

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl rörsocker
  • 0,5 dl matolja
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad
  • 0,25 st chilifrukter
  • 1 skvätt tabasco

Syrlig hallonsås

  • 250 g frysta hallon
  • 1 st halv citron
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Häll i hackad chili tillsammans med en skvätt tabasco.
  5. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
  8. Grädda kakan i cirka 30 minuter.
  9. Hallonsås
    Koka 250g frysta hallon tillsammans med sockret.
  10. Pressa saften ur en halv citron och rör ned.
  11. När hallonsåsen blivit slät, sila den för att få bort alla kärnor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept