Kall tallrik med det goda från havet

30 min
4
Kall tallrik med det goda från havet
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 4 st kallrökt lax, tunna skivor
  • 200 g varmrökt lax, i bit
  • 20 st räkor, färska med skal

Pepparrotsvisp

  • 1 dl Philadelphiaost
  • 1 msk pepparrot, färskriven
  • salt och peppar

Romsås

  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl finhackad purjolök
  • 50 g röd stenbitsrom
  • vitpeppar och salt

Tillbehör

  • 2 skivor vitt kantat bröd
  • 1 st citron
  • dill

Gör så här

  1. Philadelfiaost och pepparrot blandas.
  2. Blanda cremé fraiche, purjolök, stenbitsrom och smaka av med salt och peppar.
  3. Rulla ihop kallrökta laxen till en ros och spritsa pepparrotsvispen i rosen, lägg upp på tallriken.
  4. Fördela sönder varmrökta laxen grovt i en hög på tallriken toppa med romsåsen.
  5. Skala av stjärten på räkorna men låt huvudet vara kvar.
  6. Stek eller rosta brödskivorna i tresnibbar, arrangera på tallriken och garnera med dill och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept