Punschtorn i farleden

Punschtorn i farleden
Foto: TV4

Punschtorn i farleden

Av: Torbjörn - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

3h

Punschparfaittorn med kiwi och jordgubbsås. Serveras med knäckflarn.

Dryck
Isad Carlshamns Flaggpunsch och starkt kaffe

Ingredienser

portioner

Punschparfait

  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3 msk punsch

Kiwisås

  • 2 kiwis, skalade
  • 1 msk florsocker

Jordgubbssås

  • 150 g jordgubbar
  • 0,5 msk florsocker
  • 1 msk punsch
  • knäckflarn
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Vispa grädden för sig och äggvitorna för sig, blanda socker äggulor och osten och vänd sen ner först grädden och sen äggvitorna, i med punschen häll upp smeten i valfria formar och frys i minst 4timmar. Mixa kiwin med sockret. Mixa jordgubbarna sockret och punschen.
  2. Stjälp upp parfaiten på tallrik och garnera med såserna, knäckflarn och citronmeliss.