Punschtorn i farleden

Punschtorn i farleden
Foto: TV4

Punschparfaittorn med kiwi och jordgubbsås. Serveras med knäckflarn.

Dryck
Isad Carlshamns Flaggpunsch och starkt kaffe

16 oktober 2009
Visa mer
3h
4

Du behöver

Punschparfait

  • 3 st äggulor
  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelfiaost
  • 3 msk punsch

Kiwisås

  • 2 st mogna skalade kiwi
  • 1 msk florsocker

Jordgubbssås

  • 150 g jordgubbar
  • 0,5 msk florsocker
  • 1 msk punsch
  • knäckflarn
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Vispa grädden för sig och äggvitorna för sig, blanda socker äggulor och osten och vänd sen ner först grädden och sen äggvitorna, i med punschen häll upp smeten i valfria formar och frys i minst 4timmar. Mixa kiwin med sockret. Mixa jordgubbarna sockret och punschen.
  2. Stjälp upp parfaiten på tallrik och garnera med såserna, knäckflarn och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept