Camembert med hjortron och vaniljglass

Camembert med hjortron och vaniljglass
Foto: TV4

Friterad Camembert med varm hjortronsylt och vaniljglass. En helt underbar dessert. Bjud gärna också på ett lite sött dessertvin till. /Torbjörn

Dryckestips
Beerenauslese, art.nr. 4589, 81 kr. Josef Andert, Österrike. Tar fram syran i hjortronen och balanserar fetman i osten samt möter sötman i glassen. Vinet har en sötma med inslag av lite syltade bär och frukter med inslag av honung och aprikos men med en härlig syra.

Torbjörn från Karlskrona lagade även

Hummersoppa


Rådjurssadel med rostade rotfrukter



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g camembert, ca
  • mjöl
  • ströbröd
  • 1 st ägg
  • olja

Serveras med

  • hjortronsylt
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skär rent camemberten från hårda kanter .
  2. Dela upp den i 4 lika delar och doppa dessa i vatten.
  3. Strö på mjöl.
  4. Doppa den därefter i lite lättvispat ägg och strö på ströbrödet.
  5. Låt den stå i kylen under tiden som du äter varmrätten.
  6. Fritera den på rätt så hög värme i ca 2 minuter eller till du ser en liten strimma med smält ost.
  7. Värm samtidigt hjortronsylten.
  8. Servera camemberten varm med varm hjortronsylt och vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept