Rabarberglass med knäckflarn

Rabarberglass med knäckflarn
Foto: TV4

Rabarberglass med knäckflarn

Av: Torbjörn - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1h

Hemgjord rabarberglass som serveras med knäckflarn.

Vintips från Torbjörn
Santa Ana Mascota art nr 71542, 98 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Glass

  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 dl turkisk yoghurt

Knäckflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk grädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

Rabarberglass

  1. Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor.
  2. Lägg dem i en kastrull, häll på vatten och låt koka upp.
  3. Häll över sockret, låt rabarbern koka i vatten och sin egen vätska (som sipprar ut när rabarbern blir varm) till den blir mjuk och går sönder.
  4. Ställ kastrullen i kallt vatten.

Glassmet

  1. Vispa grädden.
  2. Lägg i ägg, florsocker och kanel och fortsätt vispa tills allt blir blandat.
  3. Häll ner yoghurten.
  4. Blanda till sist ner den avsvalnande smälta rabarbern.
  5. Kör i glassmaskinen och ät direkt eller frys in.

Knäckflarn

  1. Smält matfett i en kastrull tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  2. Klicka ut på smord plåt eller bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.