Rabarberglass med knäckflarn

Rabarberglass med knäckflarn
Foto: TV4

Hemgjord rabarberglass som serveras med knäckflarn.

Vintips från Torbjörn
Santa Ana Mascota art nr 71542, 98 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


13 oktober 2011
Visa mer
1h
6

Du behöver

Glass

  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl turkisk yoghurt

Knäckflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk grädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rabarberglass
    Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor.
  2. Lägg dem i en kastrull, häll på vatten och låt koka upp.
  3. Häll över sockret, låt rabarbern koka i vatten och sin egen vätska (som sipprar ut när rabarbern blir varm) till den blir mjuk och går sönder.
  4. Ställ kastrullen i kallt vatten.
  5. Glassmet
    Vispa grädden.
  6. Lägg i ägg, florsocker och kanel och fortsätt vispa tills allt blir blandat.
  7. Häll ner yoghurten.
  8. Blanda till sist ner den avsvalnande smälta rabarbern.
  9. Kör i glassmaskinen och ät direkt eller frys in.
  10. Knäckflarn
    Smält matfett i en kastrull tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  11. Klicka ut på smord plåt eller bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept