Syrlig citronglass

ca 30 min + 1-2 h i frysen
4
Syrlig citronglass
Foto: tv4

Kanske inte strikt LCHF, men vid ett festligt tillfälle kan man unna sig lite gott också...Man kan utesluta socker i denna dessert om man vill. Denna rätt kan förberedas i god tid, då den skall stelna i frysen. Inte alltför fryst dock.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck

7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco,  Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman i glassen. Syran i vinet passar fint ihop med syrligheten från citronsmaken. 

31 oktober 2013
Visa mer
ca 30 min + 1-2 h i frysen
4

Du behöver

  • 4 välformade citroner, tvättade
  • 1,5 dl citronsaft och fruktkött
  • 5 äggulor
  • 0,5 dl florsocker (kan uteslutas)
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 3 dl grädde, hårt vispad
  • citronmeliss för dekoration

Gör så här

  1. Skär av botten på citronerna så de kan stå upp. Skär även av toppen som ett lock.
  2. Gröp ur innanmätet av citronerna och spara på saften/fruktköttet.
  3. Vispa äggulor med florsocker och vanilj till en slät massa.
  4. Tillsätt vispgrädden lite i taget och vänd ner försiktigt.
  5. Blanda ner citronsaft, lite i taget och smaka av.
  6. Ställ bunken i frysen i ca 1 timme. Rör om efter 0,5 timme.
  7. Fördela glassen i citronerna, täck med plastfolie och ställ i frysen ca 1 timme.
  8. Lägg upp på fat och garnera med lite citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept