Tony Irvings lever hot pot

Tony Irvings lever hot pot
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 450 g lammlever, delad i smala delar
  • 30 g socker
  • salt and peppar
  • 30 g smör
  • 1 msk olja
  • 1 medelstor lök
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 2 tsk Worcester sauce
  • 1 tsk torkade mixade örter
  • 3 remsor bacon
  • 1 burk krossade tomater
  • + vitt bröd typ Grekiskt lantbröd

Gör så här

  1. Häll salt, peppar och socker över lammlevern på båda sidorna.
  2. Smält smöret i en stor korvpanna och fritera levern lite grann i 3 minuter, vänd en gång eller tills den är kokt, men lite rosa i mitten. Ta åt sidan.
  3. Hetta upp olja i kastrull, lägg till lök, bacon (delat i småbitar), vitlök och stek i 5 minuter.
  4. Rör ihop socker, worcester sauce, örter, tomater och häll ner i grytan.
  5. Lägg ner levern, koka på låg värme i 10 minuter till såsen tjocknat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept