Jordgubbar i rödvinsgelatine med creme

6

Du behöver

  • 3 l röttvin
  • 300 g jordgubbar
  • 50 g socker
  • 10 g gelatineblad
  • 2 svart pepparkorn
  • 1 lagerblad
  • saft av 1/2 citron
  • saft av 1/2 apelsin

Till cremen:

  • 0,5 kaffesked potatismjöl
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 30 gr socker
  • 70 gr grädde
  • 250 gr mjölk

Gör så här

  1. Blöt gelatinen i kall vatten, koka upp vinet med sockret, lagerbladen och pepparn i 5 min. Efter kockning filtrerar vinet. Vrid ordentligt gelatinenen och blanda i vinet med citron/apelsinsaft.
  2. Lägg skurna jordgubbar i portionsglas och häll i vinblandningen, ställ i kylen.
  3. Créme: Värm upp grädde, mjölk med vanljstång.
  4. Blanda i äggulor socker och potatismjöl ordentligt,
  5. Häll i sakta det kokta grädde och mjölk och värm upp i mycket svag värme.
  6. Häll cremen ovanpå jorgubbarna och ställ tillbacka i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept