Tony Irvings couscoussallad

4

Du behöver

  • 700 ml körsbärstomater, halverade
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 citron, saften
  • 1 msk salt
  • 7 dl couscous
  • 4,75 dl vatten
  • 2 breda remsor citronskal
  • 60 ml extra jungfruolja
  • 1 nypa cayenne
  • 1,2 dl myntablad, stjälkar sparas
  • 1,2 dl platt bladpersilja, grovt hackad, stjälkar sparas
  • 1 lök, finhackad
  • 1,2 dl rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Lägg tomater, gurka och citronsaft i en skål med 2 tsk salt.
  2. Häll couscous i en stor skål .
  3. Tillsätt vattnet, citronskal, 3 msk olja, resterande salt, cayenne och örtstjälkar. Låt koka upp.
  4. Häll vätskan över couscousen, rör om för att separera eventuella klumpar.
  5. Täck med ett lock, plåt eller plastfolie och låt stå i 5 minuter.
  6. Lyft bort skalet och örtstjälkar. Fluffa till med en gaffel. Blanda i tomatblandningen, lök, mynta, persilja och pinjenötter .
  7. Ringla över den återstående oljan över salladen, servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept