Tonfisktartar med avokadoröra

Tonfisktartar med avokadoröra
Foto: TV4

Läckrare än så här kan inte tonfisk smaka, särskilt om den är absolut färsk och av högsta kvalitet. Följ bara instruktionerna så ser du hur lätt det är att göra snygga rullar. De ska ligga i frysen i en timme, så planera i god tid. Wasabi, den gröna japanska pepparroten, finns att köpa på tub.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 340 g pinfärsk tonfisk av sushikvalitet
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk olivolja, extra virgin
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • gourmetsalt
  • 1 msk svarta sesamfrön

Avokadoröra:

  • 1 mogen avokado
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk wasabi på tub

Till servering:

  • japansk soja efter smak

Gör så här

  1. Tärna tonfisken i små kuber. Hacka kaprisen. Skala och riv ingefäran fint. Blanda samman tonfisk och kapris med olivolja, ingefära och gourmetsalt.
  2. Riv av ett stort ark med aluminiumfolie, vik det dubbelt. Lägg en tjock sträng av tonfisktartaren längs med ena kanten. Rulla till en tät rulle, ca 3 cm i diameter, och vrid ihop ändarna på folien likt en smällkaramell. Upprepa med resten av tonfisken. Lägg rullarna i frysen i ca 1 timme.
  3. Ta ut tonfiskrullarna ur frysen och ta av folien. Strö sesamfrön runt om rullen och klappa fast dem. Skär rullen i 3 cm tjocka skivor. Dela avokadon och ta ut kärnan. Mosa fruktköttet med soja, limesaft och wasabi till en röra. Lägg upp tartarerna på serveringsfat eller på fyra tallrikar och toppa med en klick avokadoröra. Servera med extra soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept