Sardellkräm: Skala vitlöken och riv den. Mixa sardellerna med vitlök, äggula, vinäger och senap. Tillsätt oljan, först droppvis under fortsatt mixning, sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen kräm. Krydda med salt och peppar.
Skala silverlöken och skär den i tunna skivor. Skär plommontomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och tärna fruktköttet. Skölj sallatsbladen och riv dem i mindre bitar. Pensla brödskivorna med olja och rosta dem i en panna eller i ugnen.
Stöt korianderfrön och svartpeppar i en mortel. Lägg de krossade kryddorna på en tallrik, doppa tonfiskskivorna i dem och salta sedan. Hetta upp en stekpanna rejält. Stek tonfisken utan fett, 1 minut på var sida.
Fördela sallaten och tonfiskfiléerna på bröden, klicka lite av sardellkrämen ovanpå tonfisken och toppa med nästa brödskiva. Dela burgaren försiktigt på mitten med en vass kniv och servera med lökskivor, tomattärningar och kapris.