Tonfisk panerad i sesam

1 h
4
Tonfisk panerad i sesam
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

  • 300 g haricots verts
  • ca 5 msk olivolja
  • 1 näve persilja
  • 1 tsk citron
  • salt och peppar
  • 800 g tonfisk
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 ägg

Panering

  • 2 msk rostad lök
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 msk torkad persilja
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 krm vitpeppar

Pumpapuré

  • 1,5 msk olivolja
  • 1 butternutpumpa
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna. Lägg upp på ugnsplåt och ringa över olivolja, salt, peppar och eventuellt andra kryddor efter smak. Låt stå i mitten av ugnen på 225 grader i ca 40-50 minuter tills pumpan känns helt mjuk. Gröp därefter ur pumpaköttet i en behållare som tål att mixas i. Sila för att slippa eventuella klumpar och låt sjuda på låg värme i några minuter, ca 3-8. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
  2. Finhacka färsk persilja och rör ihop med olivolja. Smaksätt med citron, salt och peppar. Koka haricots verts i saltat vatten i ca 8 min eller tills de känns mjuka. Vänd därefter i persiljeoljan.
  3. Använd mortel för att finkrossa den rostade löken och blanda de torra ingredienserna för paneringen och häll ut på en tallrik. Vänd tonfisken i paneringen på båda sidor och stek på hög värme i olja ca 1-1,5 minut beroende på tjocklek på vardera sidan alternativt använd brännare för tillagning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept