Tonfisk med grillad pak choy

Tonfisk med grillad pak choy
Foto: Stephanie Bjelkstam
4

Du behöver

Mandelsås

  • 1 dl mandelsmör
  • 1 dl kokosmjölk, den krämiga delen
  • 1 tsk tamarisoja
  • 0,5 röd chili, hackad
  • riven vitlök, efter smak
  • riven ingefära, efter smak
  • 2 nypor salt
  • svartpeppar

Tonfisk

  • 600 g färsk tonfisk
  • olivolja
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn

Pak Choy

  • 4 huvuden pak choy
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk tamarisoja
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • 4 msk sesamfrön, gärna vita och svarta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 lime

Gör så här

  1. Gör mandelsåsen genom att vispa ihop alla ingredienser.
  2. Skiva tonfisken i fyra bitar.
  3. Smält kokosoljan så att den går att pensla. Klyv pak choy på mitten och pensla snittytan med kokosolja och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Hetta upp en grill eller grillpanna i gjutjärn så att den är rykande het.
  5. Grilla pak choy så att den får ordentligt med färg. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över tamarisojan.
  6. Rosta sesamfrön i en torr kastrull. Strö dem över pak choyen.
  7. Gnid in tonfisken i olivolja och salta och peppra. Grilla i rykande het grillpanna i cirka 30 sekunder på varje sida (den ska vara helt rå i mitten). Skiva och servera genast med pak choy, mandelsås, lime och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept