Tonfisk i lime- och ingefärssås

Tonfisk i lime- och ingefärssås
Foto: TV4

Tonfisk är perfekt lunchmat. Här lagas den med en mixad röra av koriander, lime och ingefära. Färska, ångkokta grönsaker passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor färsk tonfisk à 175 g
  • 100 g färsk koriander
  • 3 msk färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk pressad lime
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk gurkmeja

Till servering:

  • färska, ångkokta grönsaker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skala och skiva ingefäran. Kör koriander, ingefära och vitlök i matberedare till en massa. Tillsätt lite vatten om den blir för tjock. Blanda lime, olivolja och gurkmeja och rör ner i massan.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg i tonfisken. Bre över täcket, lägg på folie och låt formen stå i 175° ugn i 15-20 minuter eller tills fiskskivorna är genomstekta. Servera med färska, ångkokta gröna grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept