Toms fish and chips

koket.se
Toms fish and chips
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Toms fish and chips

17 ingredienser

ca 45 m

Brittisk streetfood. Friterad och panerad fisk och rostad potatis med läckert grön myntakryddad ärtröra och hemgjord remouladsås.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 600 g torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl pankoströbröd

Remouladsås

  • 2 tsk curry
  • 2 tsk äpplejuice, koncentrerad
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl picklesgrönsaker
  • 2 msk liten kapris
  • salt

Mosade ärtor med mynta

  • 400 g små frysta ärtor, tinade
  • 100 g smör, smält
  • 10 färska myntablad
  • salt

potatis

  • 600 g fast potatis
  • salt
  • olivolja

Gör så här

Fisk

  1. Dela fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, ägg och sist panko. Fritera på 180 grader i ca 3 minuter tills fisken blir krispig och gyllenbrun. Smaka av med salt.

Remouladsås

  1. Blanda curry och äpplejuice och låt svälla några minuter. Hacka picklesgrönsakerna, Blanda allt och smaka av med salt.

Mosade ärtor

  1. Värm ärtorna i smöret. Blanda i mynta och mixa snabbt med stavmixer. Smaka av med salt.

Potatis

  1. Dela potatisen i klyftor. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.