Toms färsbiffar med pita, tzatziki och grönsaker

koket.se
Toms färsbiffar med pita, tzatziki och grönsaker
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Toms färsbiffar med pita, tzatziki och grönsaker

21 ingredienser

ca 45 m

Behändig måltid med färsbiffar serverade i pitabröd med en sallad på zucchini, rödlök och spenat med lite tzatsiki ringlad över.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Färsbiffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 msk torkad koriander
  • salt

Tzatziki

  • 1 gurka
  • salt
  • 3 dl tjockyoghurt 10 %
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk olivolja

Rå zucchinisallad

  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 dl babyspenat
  • 1 dl färsk bladpersilja, grovhackad
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 4 pitabröd

Gör så här

Färsbiffar

  1. Blanda allt och låt svälla ca 10 minuter. Bryn i smör tills de fått yta och baka klart i ugnen på 100 grader i ca 15 minuter.

Tzatziki

  1. Riv gurkan på rivjärn, krydda med salt låt vila någon minut och pressa ur vätskan som en galning. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

Rå zucchinisallad

  1. Skiva zucchini och rödlöken tunt. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt.
  2. Servera gärna med varma pitabröd.