Tommys Steak Hasse

20 m
1 - 2
Från Nyhetsmorgon

Tommys bästa recept på Tore Wretmans klassiker "Steak Hasse". En stor bit oxfilé av högsta kvalitet serveras en gräddig cognacsås.

Tips! Servera gärna med smörstekta haricots verts och potatis eller pommes frites.

4 maj 2016
Visa mer
20 m
1 - 2

Du behöver

  • 200 g oxfilé
  • smör till stekning
  • 2 msk schalottenlök, hackad
  • 1 tsk grönpeppar, krossad
  • 0,5 dl Martell cognac
  • 2 dl kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Bryn köttet i rikligt med smör och lyft sedan ur köttet ur pannan.
  2. Använda samma panna och bryn löken med grönpeppar och cognac. Tillsätt kalvfond och grädde och låt koka upp, avsluta med senap.
  3. Servera gärna men smörkokta haricots vertes och potatis som pommes frites, pommes Anna eller pommes pont neuf.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept