Tommys heta kikärtsgryta

ca 45 m
4
Tommys heta böngryta
Foto: TV4
ca 45 m
4

Du behöver

  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 aubergine
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk gul curry
  • 2 krm stött kardemumma
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 1 röd chili
  • 2 tsk honung
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 lime, saft och skal
  • 1 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Skär aubergine och lök grovt.
  2. Strimla vitlök och chilin och stek alltsammans i en stor gryta i olivolja. När de fått lite yta, tillsätt kryddorna och låt steka med i några få minuter. Tillsätt kikärtor och grönsaksbuljongen och låt sjuda 10-15 minuter.
  3. Slå på kokosgrädde och honung samt skal och saft från lime och sjud ytterligare 5-10 minuter.
  4. När grytan kokat ihop och fått en bra konsistens, servera och toppa med färsk mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept